Hakkımızda | Bankacılık ve Sigortacılık | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

BANKACILIK ve SİGORTACILIK

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümümüz, öğrencilere geniş bir perspektif sunarak finans dünyasının derinliklerine inme fırsatı verir. İktisadi teoriden başlayarak, bankacılık, sigortacılık, bilişim teknolojileri ve hukuk alanlarında kapsamlı bir eğitim sağlar. Öğrencilerimiz, bu disiplinler arasındaki bağlantıları anlama ve finansal süreçleri yönetme becerilerini geliştirme şansına sahiptir.

Çok Yönlü Eğitim İmkânları

Bölümümüzdeki eğitim programı, güçlü bir akademik temel üzerine kurulmuştur. İktisadi teori ve finansal analizden başlayarak, öğrencilerimiz bankacılık operasyonları, risk yönetimi, sigorta aktüeryası ve dijital finans teknolojileri gibi ileri düzey konuları öğrenirler. Ayrıca, hukuk dersleri sayesinde sektördeki düzenlemeleri anlama ve uyum sağlama yetkinlikleri kazanırlar.

Teknoloji ve İnovasyon

Bankacılık ve sigortacılık sektörleri sürekli olarak teknolojiyle dönüşmektedir. Bölümümüz, öğrencilere bu değişimlere nasıl liderlik edebileceklerini öğretir. Veri analitiği, yapay zekâ, blok zinciri teknolojileri gibi yeni ve yükselen teknolojilerin pratik kullanımlarını deneyimleme fırsatı sunar.

Mezuniyet Sonrası Kariyer Olanakları

Mezunlarımız, bankalar, sigorta şirketleri, finansal danışmanlık firmaları ve regülatörler gibi çeşitli sektörlerde kariyerlerine başlamak için donanımlıdırlar. Co-op eğitim modelimiz sayesinde öğrenciler, öğrenimleri süresince değerli iş deneyimleri kazanır ve profesyonel ağlarını genişletme imkânı bulurlar.